روش های استفاده از CSS در اسناد HTML

روش های استفاده از CSS در اسناد HTML

3057 بازدید

دسته: آموزش استایل شیت css

تاریخ ارسال: چهارشنبه 4 آذر 1394

تعداد نظرات: 1

خلاصه توضیحات : برای وارد کردن کدهای CSS در یک صفحه HTML چهار روش وجود دارد : 1. قرار دادن دستورات CSS در داخل فایل HTML (استایل داخلی) 2. قرار دادن دستورات css در یک فایل جداگانه با پسوند css. و استفاده از تگ برای ارتباط دادن این فایل به فایل HTML ( استایل خارجی) 3. دستورات css می توانند به طور مستقیم در داخل عناصر HTML و با استفاده از صفت عمو

روش های استفاده از CSS در اسناد HTML

 

برای وارد کردن کدهای CSS در یک صفحه HTML  چهار روش وجود دارد :

1.   قرار دادن دستورات CSS در داخل فایل HTML (استایل داخلی) 

 

 

در این روش باید کد فوق را در بالای سند HTML  و در داخل تگ head قرار بگیرد و بجای نقطه چین ها نیز دستورات Css قرار می گیرند.

2.  قرار دادن دستورات css در یک فایل جداگانه با پسوند css. و استفاده از تگ </ link>  برای ارتباط دادن این فایل به فایل HTML ( استایل خارجی) 

 

 

در کد بالا یک فایل css خارجی با نام Style.css به صفحه لینک شده است. کد فوق باید در بالای سند Html و در داخل تگ head قرار بگیرد. دقت کنید که مقدار صفت href باید آدرس فایل باشد.

3.  دستورات css می توانند به طور مستقیم در داخل عناصر HTML و با استفاده از صفت عمومی style در تگ های HTML استفاده شوند. 

 

 

4.  با استفاده از دستور import@ می توان دستورات  css را به هر دو صورت استایل داخلی و استایل خارجی در یک فایل وارد کرد : 

 

 

 

اضافه کردن توضیح (کامنت) در CSS

 

نحوه نوشتن comment در CSS شبیه به زبان ++C بوده و به این صورت است که با علامت (*/) شروع و با علامت (/*) به پاپان می رسد :

 

 

اضافه کردن کامنت ها در css به طراح وب کمک می کند که سریعتر کدهای  هر بخش را پیدا کند.

 

قسمت های یک دستور CSS

 

در زبان CSS برای نسبت دادن استایل خاصی به یک قسمت از اجزای صفحه وب، اول باید آن را انتخاب کرد و سپس به تعریف استایل نمود. به طور مثال :

 

 

 با توجه به مثال بالا به طور کلی هر دستور css دارای 3 بخش است :

  1. گزینشگر (یا همان selectors) : که در اصل همان تگ های html هستند و یا کلاس ها (class) و یا شناسه ها (id)یی هستند که شما برای یک تگ در صفحه html تعریف کرده اید. در مثال فوق h2 گزینشگر بوده و مشخص می کند که این استایل موردنظر باید به تمامی تگ های <h2> اعمال شود.
  2. خصوصیات (یا همان prorerties ) : که مشخص می کنند که چه سبکی باید به برچسبهای انتخاب شده اعمال شود.یا به عبارتی دیگر کدام خصوصیت آن تگ، مورد تغییر قرار گیرد. در مثال فوق خصوصیت font-size اندازه فونت تگ h2 را تغییر می دهد.
  3. مقادیر ( یا همان value ) : سومین قسمت از هر دستور مقدار است. که مشخص می کند مقدار خصوصیت انتخاب شده چه باشد. اگر به مثال بالا دقت کنید می بینید که 24px مقدار خصوصیت انتخاب شده می باشد، که تعیین می کند اندازه فونت همه ی تگ های <h2> بیست و چهار پیکسل باشد.

دستور css قسمت چهارمی نیز دارد آن هم علامت ;  (سمیکولن) است که در انتهای هر دستور می آید.

 

نکته : اگر می خواهید بیش از یک خصوصیت از یک تگ را تغییر دهید، حتما باید برای فاصله انداختن بین propertyها از این علامت استفاده کرد.

 

درضمن به یاد داشته باشیدکه خصوصیت ها حتما باید ما بین علامت {} قرار بگیرند.

برای درک بهتر مطلب به تصویر زیر دقت کنید :

بسیار خب تا اینجا با اصول اولیه زبان CSS، طریقه افزودن کدها، و اجزای یک دستور CSS آشنا شدید. در جلسه بعدی شما را با انواع گزینشگرها آشنا خواهیم کرد.

saber

مطلب جالب و خوبی بود.
ممنون

پاسخ